Sledujte nás:

Kategorie potravin

Tuňáková pomazánka
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1160 kJ
Bílkoviny: 9 g SAFA: 12.5 g
Tuky: 25 g Cukry: 3.2 g
Sacharidy: 4 g Vláknina: 0.3 g
Sůl: 1.6 g

Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Tato pomazánka obsahuje vysoké množství tuku, jedná se však především o tuk s příznivým složením mastných kyselin.

Náhrada

Tuto pomazánku můžete v malém množství konzumovat, vhodnější je však připravit si vlastní pomazánku. Při přípravě použijte tuňáka ve vlastní šťávě nebo důkladně okapaného tuňáka v oleji, nízkotučný nebo polotučný tvaroh a nepřidávejte máslo. Pomazánku konzumujte s malým množstvím celozrnného pečiva a větším množstvím zeleniny.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři