Sledujte nás:

Kategorie potravin

Soja milk extra protein (suchý stav)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1220 kJ
Bílkoviny: 28 g SAFA: 2.8 g
Tuky: 10 g Cukry: 20 g
Sacharidy: 25 g Vláknina: 29 g
Sůl: 0.3 g

Výhodou sójových nápojů v porovnání s mlékem je nepřítomnost cholesterolu, laktózy a lepší složení tukové složky (menší množství nasycených mastných kyselin). Nevýhodou je neplnohodnotnost přítomných bílkovin a nižší obsah některých vitaminů a minerálních látek, zejména vápníku, pokud nejsou nápoje obohaceny. Tento nápoj obsahuje oproti jiným sušeným nápojům více bílkovin a je obohacený o vápník, vitaminy a vlákninu. Obsah tuku a energetická hodnota hotového nápoje jsou poměrně nízké a je možné tento nápoj zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Sójové nápoje jsou vhodné především pro jedince s laktózovou intolerancí nebo s alergií na mléčnou bílkovinu. Pro zdravého jedince je nutričně vhodnější mléko, které obsahuje kvalitnější bílkoviny a více vitaminů a využitelných minerálních látek.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři