Sledujte nás:

Kategorie potravin

Lupínky pohankové (Zdravý život)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1470 kJ
Bílkoviny: 12.5 g SAFA: 0.5 g
Tuky: 2.5 g Cukry: 1.2 g
Sacharidy: 66.6 g Vláknina: 6.6 g
Sůl: 0 g

Pohanka se řadí mezi pseudocereálie. Pohankové lupínky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují hodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Obsah cukru je velmi nízký. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Významný je také obsah rutinu a rostlinných sterolů, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Pohanka neobsahuje lepek, lze ji proto využít i v bezlepkové dietě. Energetická hodnota a složení je příznivé, můžete proto pohankové lupínky zařazovat do jídelníčku. Lze je použít pro přípravu müsli nebo jako přídavek do jogurtu.

Náhrada

Pohankové lupínky můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je lze například ovesnými vločkami.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři