Sledujte nás:

Kategorie potravin

Lupínky špaldové (Zdravý život)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1460 kJ
Bílkoviny: 12.2 g SAFA: 0.6 g
Tuky: 3 g Cukry: 2.8 g
Sacharidy: 66.9 g Vláknina: 13.6 g
Sůl: 0 g

Špalda je starodávný druh pšenice. Špaldové lupínky jsou tedy především zdrojem škrobu, mírně vyššího množství bílkovin a malého množství tuku. Obsah cukru je velmi nízký. Lupínky jsou bohatým zdrojem vlákniny. Energetická hodnota a složení je příznivé, můžete proto špaldové lupínky zařazovat do jídelníčku. Lze je použít pro přípravu müsli nebo jako přídavek do jogurtu.

Náhrada

Špaldové lupínky můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je lze například ovesnými vločkami.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři