Sledujte nás:

Kategorie potravin

Mysli na zdraví pohankové čokoláda a mandle Emco
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1674 kJ
Bílkoviny: 5 g SAFA: 4.4 g
Tuky: 16 g Cukry: 25 g
Sacharidy: 59 g Vláknina: 2.6 g
Sůl: 0.23 g

Jedná se o zapékanou směs pohankových a jáhlových vloček s cukrem, řepkovým olejem a dalšími přísadami. Pohanka i jáhly jsou přirozeně bezlepkové, tento výrobek je proto možné konzumovat i při bezlepkové dietě. Výrobek však obsahuje poměrně vysoké množství tuku a cukru. Obsah vlákniny je spíše nižší. Zapékané müsli jsou méně vhodné kvůli vyššímu glykemickému indexu a možnosti vzniku nepříznivě působících látek během zapékání. Tento výrobek zařazujte do jídelníčku spíše výjimečně.

Náhrada

Vhodnější jsou nezapékané sypané müsli, které obsahují méně tuku a většinou i méně přidaného cukru a mají nižší glykemický index. Ještě vhodnější je připravit si vlastní směs z ovesných vloček, oříšků a semínek a společně s čerstvým ovocem je přimíchat do bílého jogurtu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři