Sledujte nás:

Kategorie potravin

Rajčata konzervovaná
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 90 kJ
Bílkoviny: 1.2 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.2 g Cukry: 3.4 g
Sacharidy: 3.5 g Vláknina: 1 g
Sůl: 0.02 g

Pokud je zelenina zpracována vhodným způsobem a jedná se o kvalitní suroviny, zachovává si i sterilovaná zelenina řadu příznivých látek. Rajčata jsou významná především díky obsahu lykopenu. Energetická hodnota je velmi nízká, můžete proto konzervovaná rajčata zařadit v přiměřeném množství do jídelníčku, jsou vhodná především pro přípravu omáček na těstoviny, kuskus apod.

Náhrada

Sterilovanou zeleninu můžete zařazovat do jídelníčku, střídejte ji však se zeleninou čerstvou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři