Sledujte nás:

Kategorie potravin

Čočka sterilovaná
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 350 kJ
Bílkoviny: 6 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.5 g Cukry: 0.6 g
Sacharidy: 12 g Vláknina: 4 g
Sůl: 0.5 g

Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Čočka je zdrojem provitaminu A, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména draslíku a fosforu, minerální látky jsou však v luštěninách hůře využitelné. Díky svému složení a nízkému glykemickému indexu je vhodné luštěniny zařazovat do jídelníčku. Výhodou sterilované čočky je velmi rychlá příprava.

Náhrada

Čočku je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Čočku můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři