Sledujte nás:

Kategorie potravin

Bageta s bylinkovým máslem
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1270 kJ
Bílkoviny: 7 g SAFA: 8.2 g
Tuky: 13 g Cukry: 2.6 g
Sacharidy: 38 g Vláknina: 1 g
Sůl: 1.5 g

Bílé pečivo dodá do těla pouze prázdné kalorie v podobě sacharidů, neobsahuje významné množství dalších živin, nevýhodný je také vysoký glykemický index. Máslo není vhodné z důvodu vysoké energetické hodnoty a nevhodného složení mastných kyselin.

Náhrada

Bílou bagetu lze nahradit celozrnnou variantou, která obsahuje více prospěšných látek (vlákninu, vitaminy, minerální látky), máslo lze nahradit kvalitním margarinem s vhodnějším složením mastných kyselin (např. Flora) nebo tuk zcela vynechat.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři