Sledujte nás:

Kategorie potravin

Bramborové placky
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1000 kJ
Bílkoviny: 7.5 g SAFA: 2 g
Tuky: 8 g Cukry: 0.7 g
Sacharidy: 34 g Vláknina: 2 g
Sůl: 1.2 g

Klasické bramborové placky smažené na oleji obsahují poměrně vysoké množství tuku, proto není vhodné je zařazovat do jídelníčku. Když už byste je konzumovali, odsajte alespoň přebytečný tuk ubrouskem a konzumujte jen velmi malé množství.

Náhrada

Placky nesmažte na tuku, ale jen nasucho na teflonové pánvi nebo na kapce kvalitního oleje vhodného na smažení (např. řepkového). Vhodnější přílohou jsou však vařené brambory nebo zelenina.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři