Sledujte nás:

Kategorie potravin

Špenát dušený (bez tuku, nezahuštěný, solený)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 100 kJ
Bílkoviny: 2 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 1 g Cukry: 0.2 g
Sacharidy: 2 g Vláknina: 2 g
Sůl: 1 g

Špenát má nízkou energetickou hodnotu a obsahuje řadu cenných látek, zejména vlákninu, vitamin C, karotenoidy, kyselinu listovou a draslík. Nevýhodou špenátu je obsah negativně působící kyseliny šťavelové, proto se doporučuje přidat do špenátu malé množství mléka, které její negativní působení zmírňuje.

Náhrada

Špenát je vhodnou přílohou i při redukci hmotnosti, neměl by se však konzumovat denně ve velkých množstvích kvůli obsahu kyseliny šťavelové, která podporuje tvorbu ledvinových kamenů a zhoršuje vstřebávání minerálních látek, zejména vápníku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři