Sledujte nás:

Kategorie potravin

Špenát dušený (na tuku, zahuštěný, solený)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 500 kJ
Bílkoviny: 3 g SAFA: 2 g
Tuky: 10 g Cukry: 0.5 g
Sacharidy: 5 g Vláknina: 2 g
Sůl: 1 g

Dušený špenát dle klasické receptury se připravuje na osmažené cibuli a zahušťuje se zásmažkou z mouky, čímž se výrazně zvyšuje obsah tuku a energetická hodnota. Není proto zcela vhodnou přílohou.

Náhrada

Vhodnější úpravou špenátu je podušení bez přídavku tuku a mouky, výrazně se tak sníží energetická hodnota a takto upravený špenát lze konzumovat i ve vyšším množství.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři