Sledujte nás:

Kategorie potravin

Zelí hlávkové (hotová příloha, solené)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 400 kJ
Bílkoviny: 1 g SAFA: 0.8 g
Tuky: 5 g Cukry: 9.5 g
Sacharidy: 12 g Vláknina: 2.5 g
Sůl: 1 g

Zelí má nízkou energetickou hodnotu a obsahuje řadu cenných látek, především vlákninu, vitaminy (hlavně vitamin C) a další ochranné látky. Do hlávkového zelí dle klasické receptury se přidává na tuku osmahnutá cibulka a mouka, čímž se navyšuje energetická hodnota, zvolte proto raději jinou úpravu s nižším obsahem tuku.

Náhrada

Při přípravě zelí vynechte tuk a zahuštění moukou, snížíte tak energetickou hodnotu pokrmu. Takto připravené zelí je vhodnou přílohou i při redukci hmotnosti.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři