Sledujte nás:

Kategorie potravin

Tofu bazalka Lunter
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 507 kJ
Bílkoviny: 12.4 g SAFA: 1 g
Tuky: 8 g Cukry: 0.5 g
Sacharidy: 0.5 g Vláknina: 2 g
Sůl: 1 g

Tofu se vyrábí vysrážením ze sójových bobů. Obsahuje tedy poměrně vysoké množství bílkovin, malé množství sacharidů a malé množství tuku. Tofu můžete občas zařazovat do jídelníčku. Sójové výrobky však nemohou sloužit jako plnohodnotná náhrada masa, bílkoviny sóji nejsou plnohodnotné a nevýhodou je také horší využitelnost minerálních látek a nepřítomnost některých vitaminů (zejména B12 a D). Naopak výhodou těchto výrobků je nepřítomnost živočišného tuku a cholesterolu a přítomnost vlákniny a dalších prospěšných látek. Tyto výrobky tedy lze zařazovat do jídelníčku, je však vhodné je doplnit i živočišnými produkty.

Náhrada

Tento výrobek můžete nahradit například sójovými kostkami, Robi plátky, tempehem či seitanem. Ještě vhodnější je Šmakoun nebo Shmaky, které obsahují plnohodnotné bílkoviny.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři