Sledujte nás:

Kategorie potravin

Rýžové těstoviny (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1460 kJ
Bílkoviny: 4 g SAFA: 0 g
Tuky: 0 g Cukry: 1 g
Sacharidy: 82 g Vláknina: 1.5 g
Sůl: 0.03 g

Výhodou rýžových nudlí je jejich rychlá příprava. Jsou však především zdrojem energie a neobsahují významná množství prospěšných látek, nevýhodou je také vysoký glykemický index.

Náhrada

Vhodnější alternativou jsou celozrnné těstoviny nebo rýže natural, které mají nižší glykemický index a obsahují více nutričně významných látek (vitaminy, vláknina). Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy např. dušenou zeleninou. Zcela nevhodnou přílohou jsou smažené rýžové nudle, které obsahují vysoké množství tuku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři