Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jogobella nízkotučný jogurt ovocný
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 195 kJ
Bílkoviny: 4.3 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.1 g Cukry: 4.5 g
Sacharidy: 5 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.15 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o jogurt se sníženým obsahem tuku s cukrem a sladidly. Energetická hodnota tohoto jogurtu je díky nízkému obsahu tuku a cukru poměrně nízká a můžete ho občas zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Vhodnější je bílý jogurt, který neobsahuje žádné přídatné látky, pokud však máte chuť na sladké, můžete občas tento jogurt konzumovat.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři