Sledujte nás:

Kategorie potravin

Hovězí kýta pečená (solená)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 800 kJ
Bílkoviny: 36 g SAFA: 2.3 g
Tuky: 5 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.8 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u hovězí kýty je však obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa můžete díky nižšímu obsahu tuku a přítomnosti řady prospěšných látek zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Hovězí kýtu můžete zařazovat do jídelníčku, nahradit ji můžete libovým vepřovým (pečeně, kýta, panenka) nebo kuřecími či krůtími prsy.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři