Sledujte nás:

Kategorie potravin

Brambory vařené (solené)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 310 kJ
Bílkoviny: 2 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.3 g Cukry: 1 g
Sacharidy: 14 g Vláknina: 1.7 g
Sůl: 0.4 g

Hlavní složkou brambor je škrob, dále obsahují malé množství bílkovin a jsou zdrojem vitaminu C, vlákniny a minerálních látek. Vařené brambory neobsahují žádný tuk a mají nižší glykemický index než jinak upravené brambory, zařazujte je proto do jídelníčku.

Náhrada

Vařené brambory jsou vhodnou přílohou i při redukci hmotnosti, při přísnějších režimech nahraďte část přílohy zeleninou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři