Sledujte nás:

Kategorie potravin

Bulgur pšeničný uvařený (solený)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 550 kJ
Bílkoviny: 4.4 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.5 g Cukry: 0.1 g
Sacharidy: 27.4 g Vláknina: 3 g
Sůl: 0.4 g

Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice, která se používá jako příloha. Díky tomu, že je bulgur již předvařený, není nutná dlouhá tepelná úprava a lze ho nechat jen nabobtnat. Bulgur je především zdrojem škrobu, dále obsahuje bílkoviny a velmi malé množství tuku, je zdrojem vlákniny, některých vitaminů a minerálních látek.

Náhrada

Bulgur lze zařadit do jídelníčku, při redukční dietě konzumujte však jen malé množství a část bulguru nahraďte zeleninou. Místo bulguru můžete použít jáhly, celozrnný kuskus, těstoviny nebo rýži natural.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři