Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 110 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 33 |
Vlašské ořechy | 33 |
Citronová kůra | 1 |
tvaroh pilos | 250 |
Jahody | 200 |
Dochucovadla:
citronová kůra, vanilka
Energetická hodnota celkem: 3856 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 63,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 54,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 482 kJ
Bílkoviny (g): 8.4, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 7.9, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Našlehané bílky vmícháme společně s ořechy do našlehaných žloutků s cukrem. Hmotu rozetřeme na pečící papír a upečeme při 180°C do světle růžova.Po vytažení z trouby přikryjeme dalším pečícím papírem a překlopíme na stůl a necháme vychladnout. Na náplň si připravíme našlehaný tvaroh s jahodami a trochou vanilkového cukru, natřeme na plát z kterého jsme sundali pečící papír a pomocí druhého pečícího papíru zarolujeme do rolády. Zbytkem krému a jahodami nazdobíme na povrchu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.