Kategorie receptů
- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Variace na české rizoto
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže Basmati syrová | 190 |
Sezamový olej extra virgin | 20 |
Krůtí prsa průměr | 450 |
Hrášek mražený | 200 |
Cibule | 100 |
Cibule šalotka | 50 |
Česnek | 20 |
Mrkev | 500 |
Dochucovadla:
koriandr, kardamon, zázvor, skořice, římský kmín, zeleninovy vyvar domaci
Energetická hodnota celkem: 7572 kJ
Bílkoviny (g): 143,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 249,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 61,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1262 kJ
Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 41.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 10.2, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Na oleji orestujeme cibuli, česnek, přidáme na drobno nakrájenou mrkev, na malé kousky nakrájené maso a nakonec hrášek s kořením. Lehce podusíme. Vmícháme dobře opláchnutou rýži. Promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme změknout rýži. Servírujeme s parmazánem,
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.