Kategorie receptů
- Autor: Simmonska
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 150 |
Cukr vanilkový | 40 |
Máslo čerstvé nesolené | 60 |
Kypřící prášek do pečiva | 10 |
Vejce celé (syrové) | 150 |
Tvaroh polotučný průměr | 500 |
Mascarpone | 250 |
Pudinkový prášek | 37 |
Borůvky | 300 |
Energetická hodnota celkem: 14721 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 189,
Sacharidy (g): 355,
SAFA (g): 109,
Cukry (g): 235,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1227 kJ
Bílkoviny (g): 7.6, Tuky (g): 15.8, Sacharidy (g): 29.6, SAFA (g): 9.1, Cukry (g): 19.6, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Máme tady jednu kalorickou bombu Na těsto budeme potřebovat: - 100 g hladké mouky - 2 lžíce cukru krupice - půl sáčku prášku do pečiva - 60 g másla - 1 vejce Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu vysteleme pečícím papírem. V míse smícháme prosátou mouku s cukrem a kypřícím práškem. Přidáme máslo a rukou zpracujeme na hmotu podobnou drobence. Přidáme žloutek a pořádně propracujeme. Pokud se hmota stále drolí, přidáme dle potřeby bílek. Hladké těsto můžeme buď vyválet a vložit do formy, nebo rovnou "hroudu" vložit do formy a "namačkat" až ke krajům. Není potřeba těsto do těchto krajů zvedat a tvořit okrajek. Stačí, když budeme mít vystláno dno. Takto předpřipravený korpus dáme zapéct do trouby asi na 15 minut. Mezitím si připravíme nápň. Na náplň si připravíme: - 2 kostky polotučného měkkého tvarohu - 250 g Mascarpone - 2 velká vejce - 1 balíček vanilkového pudinku - 130 g cukru krupice - 1 balíček vanilkového cukru - 200 -250 g čerstvých či mražených borůvek V míse rozšleháme tvarohy s Mascarpone. Přidáme cukr, vanilkový cukr a zamícháme. Na závěr po jednom přidáme vejce a zapracujeme dohromady. Korpus vyndáme z trouby a směs na něj rovnou rozprostřeme a navrch zasypeme borůvkami. Dáme ještě zapéct. Zprvu na 15-20 minut na 180°C, poté dopékáme na 150°C. Koláč necháme pořádně vychladit a můžeme podávat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.