Kategorie receptů
- Autor: oldyyz
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Želatina (v suchém stavu) | 10 |
Rybíz červený | 300 |
Rama Cremfin ke šlehání | 500 |
Tvaroh polotučný průměr | 750 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 100 |
Mák | 130 |
Vejce celé (syrové) | 440 |
Dochucovadla:
stévie vanilka
Energetická hodnota celkem: 15726 kJ
Bílkoviny (g): 203,
Tuky (g): 275,
Sacharidy (g): 118,
SAFA (g): 131,
Cukry (g): 76,
Vláknina (g): 51,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 983 kJ
Bílkoviny (g): 12.7, Tuky (g): 17.2, Sacharidy (g): 7.4, SAFA (g): 8.2, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Na korpus ušleháme žloutky se sladidlem dle výběru (já použila Zero calorie od firmy Norbi Update. Přídáme mák a ořechy a nakonec sníh z bílků. Peče se relativně dlouho, nenechte se zmást tmavší barvou navrchu a pečlivě testuje špejlí, aby byl korpus opravdu upečený. Nechám vychladnout. Namočím si želatinu do několika lžic vody. Ušlehám šlehačku (já použila rama cremfine, tedy bez laktózy), přidám tvaroh a sladidlo dle chuti (flav drops - stevii v kapkách ideálně s vanilkovou příchutí). Želatinu rozpustím (nesmí se vařit, takže to míchám prsty, abych to nepřehřála :-)), do hrnce se želatinou vmíchám několik lžic náplně a pak teprve přeliji z hrnce želatinovou směs do krému. Dobře promíchám a plním vychladlý korpus dle fantazie (která mi trochu schází:-)). Zdobím libovolně - kyselejší je chutnější!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.