Kategorie receptů
- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rukola | 60 |
Rajčata cherry | 60 |
Paprika červená | 100 |
Česnek | 7 |
Cibule | 45 |
Olej řepkový | 8 |
Lilek | 250 |
Dochucovadla:
bobkový list, tymián, pepř, malé množství soli
Energetická hodnota celkem: 923 kJ
Bílkoviny (g): 6,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 29,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 308 kJ
Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 9.7, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do pánve dáme olej, nasekaný česnek a na jemno nakrájenou cibuli a necháme orestovat. Přidáme bobkový list a na malé kostky nakrájený lilek a opékáme cca 5 min. Poté přidáme na stejné kostky nakrájenou papriku a ještě opékáme cca 5 až 7 minut. Do takto hotové směsi přidáme překrájená cherry rajčata, pepř, trochu soli, tymián a vše promícháme. Necháme vychladnout. Podáváme zchladlé s opečenou celozrnnou bagetou a listovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.