Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Lilkový tatarák

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list, tymián, pepř, malé množství soli

Energetická hodnota celkem: 923 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 4, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 308 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 9.7, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Do pánve dáme olej, nasekaný česnek a na jemno nakrájenou cibuli a necháme orestovat. Přidáme bobkový list a na malé kostky nakrájený lilek a opékáme cca 5 min. Poté přidáme na stejné kostky nakrájenou papriku a ještě opékáme cca 5 až 7 minut. Do takto hotové směsi přidáme překrájená cherry rajčata, pepř, trochu soli, tymián a vše promícháme. Necháme vychladnout. Podáváme zchladlé s opečenou celozrnnou bagetou a listovým salátem.

Fotografie

Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 06. 2018 14:15
Lilkový tatarák mě zaujal a o víkendu si ho udělám.
18. 05. 2018 22:00
Zajímavý recept, vyzkouším
13. 05. 2018 14:54
Zajímavé, určitě vyzkouším.
11. 05. 2018 21:06
zajímavý recept....
11. 05. 2018 13:04
Tohle určitě vyzkouším.
09. 05. 2018 13:47
Zkusím to udělat bez rajčat, snad se podaří
08. 05. 2018 07:04
Nová linspirace, s lilkem jsem to zatím nezkoušela.
07. 05. 2018 20:54
Letos jsem si sazeničky lilku vypěstovala ze semínek a mám jich hodně. Pokud se s pěstováním zadaří, předem děkuji za inspiraci :-) a pokud ne, prodejny to jistí :-).
07. 05. 2018 16:13
To vypadá hodně jedle, jen koupit ten lilek a jdu na to. Takže nejdřív ve středu :-(
07. 05. 2018 11:41
opravdu to vypadá zajímavě, ještě ten lilek!
07. 05. 2018 08:45
zajímavé,vyzkouším
07. 05. 2018 07:53
Lilek mám moc ráda, vyzkouším jak bude na něco podobného chuť
07. 05. 2018 05:04
Jdu sehnat lilek,tento recept zkusim

Naši partneři