Kategorie receptů
- Autor: TerezaBenickova
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mattoni přírodní minerální voda | 1500 |
Maliny | 70 |
Třešně | 70 |
Energetická hodnota celkem: 343 kJ
Bílkoviny (g): 1,
Tuky (g): 1,
Sacharidy (g): 18,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 69 kJ
Bílkoviny (g): 0.2, Tuky (g): 0.2, Sacharidy (g): 3.6, SAFA (g): 0, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na výrobu ovocných ledů potřebujeme formu na led. Do jednotlivých přihrádek dáme buďto celé kousky menšího ovoce (například borůvky, kuličky rybízu apod.) nebo ovoce nakrájíme na menší kousky, aby se do formiček vešly. Zalijeme vodou a dáme do mrazáku. Třešně rozpůlíme a vypeckujeme a společně s malinami dáme do sklenice, kde je trochu namačkáme. Do sklenice nalijeme minerálku a přidáme hotové ovocné ledy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.