Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajský protlak | 30 |
Voda | 150 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 30 |
Rajčata sušená v oleji | 50 |
Pohanka (v suchém stavu) | 100 |
Česnek | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, paprika
Energetická hodnota celkem: 2904 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 81,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 484 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 5.2, Sacharidy (g): 13.5, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou (zhruba v poměru 1 díl pohanky : 1,5 vody). Osolíme, můžeme přidat i prolisovaný česnek a minutku povaříme. Vypneme plotýnku a necháme pod pokličkou cca 20 minut dojít. Ořechy si namočíme do vody, aby trochu změkly. Uvařenou pohanku rozmixujeme společně se sušenými rajčaty, ořechy a rajčatovým protlakem. Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.