Kategorie receptů
- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Meloun vodní (červený) | 500 |
Voda | 120 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 80 |
Citronová šťáva | 50 |
Energetická hodnota celkem: 2094 kJ
Bílkoviny (g): 5,
Tuky (g): 1,
Sacharidy (g): 116,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 109,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 262 kJ
Bílkoviny (g): 0.6, Tuky (g): 0.1, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 0, Cukry (g): 13.6, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do vody přidáme cukr, zahříváme a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Pak necháme zchladnout. Meloun nakrájíme na kousky, odstraníme jadérka a rozmixujeme. Do rozmixovaného melounu přidáme cukerný roztok a šťávu z citronu, dobře promícháme. Nádobu umístíme do mrazáku a necháme vychladit. Přibližně každou půlhodinu promícháme, aby se nevytvořily ledové krystalky.Mrazíme asi tři hodiny. Sorbet můžeme podávat s čerstvým ovocem nebo sektem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.