Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh tvrdý průměr | 60 |
Cibule | 40 |
Paprika červená | 150 |
Olej řepkový | 8 |
Brambory (syrové) | 200 |
Dochucovadla:
pepř, kmín, pažitka, malé množství soli
Energetická hodnota celkem: 1520 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 45,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Brambory očistíme a nakrájíme, dle velikosti například na čtvrtiny. Zeleninu si také očistíme a nakrájíme. Vše ochutíme malým množství soli (případně lze i vynechat), pepřem, kmínem a pokapeme olejem. Rozpálíme si troubu a nejprve dáme péct brambory (na plechu nebo v zapékací misce). Po cca 20 minutách přidáme nakrájenou cibuli a papriku a pečeme dalších cca 10 minut, dokud nejsou brambory i zelenina měkké. Na závěr přidáme nastrouhaný nebo nadrolený tvrdý tvaroh a krátce zapečeme pod grilem. Před podáváním posypeme čerstvou pažitkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.