Kategorie receptů
- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Piškoty tradiční | 240 |
Smetana zakysaná 15% | 200 |
Tvaroh polotučný průměr | 250 |
Broskve kompotované | 500 |
Cukr vanilkový | 24 |
Energetická hodnota celkem: 7690 kJ
Bílkoviny (g): 59,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 284,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 190,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 481 kJ
Bílkoviny (g): 3.7, Tuky (g): 3.1, Sacharidy (g): 17.8, SAFA (g): 2, Cukry (g): 11.9, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Dortovou formu (nejlépe otevírací) vyložíme potravinářskou fólií nebo alobalem. Na dno položíme hustě vedle sebe vrstvu piškotů, které můžeme pokapat mlékem, šťávou z ovoce nebo rumem. Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem a zamícháme do ní vanilkový cukr. Tuto směs položíme na piškoty. Na smetanu poklademe ovoce, jako např. jahody, broskve ( lze i kompotované). Na ovoce poklademe opět vrstvu piškot, na ně smetanu a ovoce. Poslední je vrstva piškotů. Dort dáme vychladit do lednice, aby ztuhnul a šel lépe krájet. Necháme chladit aspoň dvě hodiny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.