Kategorie receptů
- Autor: Petrajda
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole bílé uvařené (nesolené) | 200 |
Mrkev | 100 |
Celer bulva | 100 |
Cibule | 50 |
Olej běžný (průměr) | 20 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 7 |
Dochucovadla:
sůl, petř, citrónová šťáva
Energetická hodnota celkem: 2315 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 69,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 772 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Den předem namočené fazole uvaříme v bujónu do měka a necháme vychladit. Mrkev a celer uvaříme do poloměka v osolené a okyselené vodě a také vychladíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, zeleninu na tenké nudličky. Připravíme zálivku z oleje, citronové šťávy a cukru - šlehám tyčovým mixerem a trochu naředíme převařenou vodou. Všechny ingredience promícháme a necháme rozležet.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.