Kategorie receptů
- Autor: karoliner
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně | 280 |
Vejce celá průměr | 160 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 150 |
Hera | 200 |
Kypřící prášek do pečiva | 12 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 30 |
Mouka pšeničná polohrubá | 300 |
Vanilínový cukr | 20 |
Energetická hodnota celkem: 14124 kJ
Bílkoviny (g): 58,
Tuky (g): 168,
Sacharidy (g): 406,
SAFA (g): 78,
Cukry (g): 168,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 883 kJ
Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 25.4, SAFA (g): 4.9, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Dýni očistíme a na hrubém struhadle nastrouháme požadované množství. Celá vejce umícháme spolu s práškovým cukrem, vanilkou a rozpuštěným máslem (olejem). Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou dýni, mouku a prášek do pečiva. Umíchané těsto rozdělíme do dvou misek, do jedné přidáme kakao a střídavě vlijeme do bábovkové formy. Formu předtím vymažeme a vysypeme. Dýňovou bábovku vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.