Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Dýňové risotto

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, bylinky dle chuti

Energetická hodnota celkem: 8147 kJ

Bílkoviny (g): 59, Tuky (g): 51, Sacharidy (g): 292, SAFA (g): 31, Cukry (g): 59, Vláknina (g): 28, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1358 kJ

Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 48.7, SAFA (g): 5.2, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Dýni hokaido vydlabeme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme, pokapeme olejem a dáme péct na 200 stupňů asi na 50 minut. Když je dýně dostatečně měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Máslo ghí rozehřejeme v hrnci, přidáme na jemno nakrájenou šalotku, krátce osmahneme, přidáme i rýži a tu osmahneme velmi krátce společně s cibulkou. Poté zalijeme asi polovinou vývaru. Vývar necháme vyvařit a znovu rýži podlijeme. Když už je rýže téměř hotová a krémová, přidáme dýňové pyré, prolisovaný česnek a parmezán a necháme dojít. Můžeme dochutit čerstvou šalvějí, rozmarýnem nebo petrželkou, podle chuti. Podávat můžeme jako přílohu například k rybě, vepřové panence nebo kuřecímu prsu.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 05. 2019 17:51
Skvělé, jen dýni jsem nechala v kostičkách.
26. 12. 2017 20:16
To vypadá dobře.
17. 12. 2017 18:47
Vypadá to zajímavě

Naši partneři