Kategorie receptů
- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Švestky | 60 |
Rozinky | 20 |
Jablko | 80 |
Meruňka | 60 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Olej řepkový | 15 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 500 |
Jáhly (v suchém stavu) | 250 |
Energetická hodnota celkem: 7535 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 293,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 104,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1884 kJ
Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 73.3, SAFA (g): 4, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Jáhly spaříme 2x-3x horkou vodou, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a dáme vařit. Vaříme bez pokličky a sbíráme pěnu. Pak podle množství vody vaříme ještě chvíli s pokličkou. Potom přikryjeme utěrkou a necháme při vypnutém sporáku ještě 15-20 min dojít. Pekáček vymažeme olejem, na dno dáme polovinu jáhel, které jsme předtím smíchali s cukrem, mlékem a vejcem. Jáhly poklademe ovocem a přidáme druhou polovinu jáhel. Upečeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.