Kategorie receptů
- Autor: ruznov
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Želatina (v suchém stavu) | 20 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 10 |
Voda | 280 |
Tvaroh odtučněný průměr | 500 |
Bílek (syrový) | 80 |
Vejce celé (syrové) | 70 |
Ovesné vločky jemné Emco | 33 |
Šmakoun klasik | 110 |
dýně Hokaido | 360 |
Energetická hodnota celkem: 3917 kJ
Bílkoviny (g): 125,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 75,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 490 kJ
Bílkoviny (g): 15.6, Tuky (g): 2.4, Sacharidy (g): 9.4, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
½ dýně Hokaydo nastrouhat nahrubo 1 šmakoun bílý nastrouhat najemno 30 g ovesných vloček Emco 2 vejce (sníh nakonec) nebo 1 vejce a 3 bílky 1 vanička tvarohu 0%tuku trochu vody, aby to šlo pomixovat vše pomixovat a nakonec přidat sníh a vlašské ořechy upéct v troubě v koláčové formě na cca 180 stupňů asi 30 min a po vychladnutí já natřu rozmixované naložené švestky, ale možno i čímkoli jiným ovocným nebo ničím Navrch udělám po upečení ještě tvarohovou želatinu: 1 tvaroh 0% 1 vepřová želatina v prášku 250 ml vody promíchat na sporáku ale ne do varu, jen zahřát a rozpustit a nalít na upečený korpus nechat ztuhnout přes noc Samozřejmě je možno do korpusu i do želatiny přidat med nebo stévii. Pro mě je to dost sladké i bez toho, tak nedávám. Dá se podávat jako fitness dortík ke kafíčku cca 1/8 nebo jako odpolední jídlo 1/4 koláče.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.