Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zázvorový sirup

Zpět
  • Autor: martashi
  • Uživatelský recept
  • Porce: 20.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Zázvor500
Cukr bílý (řepný, třtinový)100
Citronová šťáva100
Voda200

Dochucovadla:

Je lepší použít med místo cukru, pokud ho můžete.

Energetická hodnota celkem: 2390 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 135, SAFA (g): 0, Cukry (g): 112, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 120 kJ

Bílkoviny (g): 0.3, Tuky (g): 0.1, Sacharidy (g): 6.8, SAFA (g): 0, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Očištěný nastrouhaný zázvor smícháme s citronovou šťávou a cukrem, necháme rozpustit cukr a necháme šťávu vykapat, zázvorovou drť zalijeme vroucí vodou a řádně ji propláchneme, přecedíme do předchozí šťávy a smícháme. Uchováváme v lednici, mícháme s horkou či studenou vodou podle potřeby.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři