Kategorie receptů
- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zelí bílé hlávkové | 200 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 45 |
Brambory (syrové) | 100 |
Paprika sterilovaná | 50 |
Vejce celá průměr | 165 |
Olej olivový | 20 |
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín, pažitka, petrželka
Energetická hodnota celkem: 2969 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1485 kJ
Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Rozpálíme olej. Přidáme na kolečka nakrájenou 1 kvalitní klobásu a po chvíli 2 na kostky nakrájené brambory. Společně restujeme asi 5 minut. Přisypeme hrnek zelí, beraní roh na kousky a koření. Dusíme do měkka asi 10 minut. Podle potřeby malinko podlijeme vodou, ale zelí pustí šťávu. Až se voda skoro vydusí, zalijeme 3 rozšlehanými vejci s 3 PL mléka a 1 červenou cibulí/šalotkou/jarní cibulkou. Posypeme sýrem nakrájeným na kostičky a pod pokličkou necháme vejce ztuhnout. (Dobrý je uzený sýr, a mléko nahradit zakysanou smetanou.)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.