Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zelná omeleta s klobásou

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín, pažitka, petrželka

Energetická hodnota celkem: 2969 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 15, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1485 kJ

Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Rozpálíme olej. Přidáme na kolečka nakrájenou 1 kvalitní klobásu a po chvíli 2 na kostky nakrájené brambory. Společně restujeme asi 5 minut. Přisypeme hrnek zelí, beraní roh na kousky a koření. Dusíme do měkka asi 10 minut. Podle potřeby malinko podlijeme vodou, ale zelí pustí šťávu. Až se voda skoro vydusí, zalijeme 3 rozšlehanými vejci s 3 PL mléka a 1 červenou cibulí/šalotkou/jarní cibulkou. Posypeme sýrem nakrájeným na kostičky a pod pokličkou necháme vejce ztuhnout. (Dobrý je uzený sýr, a mléko nahradit zakysanou smetanou.)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři