Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 25.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mák | 100 |
Rum | 40 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 50 |
Lískové ořechy (nesolené) | 50 |
Mouka pšeničná polohrubá | 100 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 100 |
Olej řepkový | 100 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Kypřící prášek do pečiva | 13 |
Cukr vanilkový | 20 |
Dochucovadla:
mák používám mletý, stejně tak jako ořechy, povrch můžeme polít čokoládovou nebo citronovou polevou tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy
Energetická hodnota celkem: 12215 kJ
Bílkoviny (g): 58,
Tuky (g): 208,
Sacharidy (g): 201,
SAFA (g): 66,
Cukry (g): 88,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 489 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Smícháme sypké suroviny a smícháme tekuté suroviny, následně smícháme vše dohromady a nalijeme do dobře vymazané a vysypané bábovky a pečeme asi 35 minut při 180°C (záleží na výšce těsta v bábovce) prostě na " suchou špejli "
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.