Kategorie receptů
- Autor: vercagall
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 18.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýňová semínka | 30 |
Slunečnicová semínka | 50 |
Brambory (syrové) | 90 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 300 |
Droždí | 21 |
Mouka pšeničná celozrnná | 250 |
Mouka špaldová celozrnná | 250 |
Dochucovadla:
Lžička kmínu, lžička a půl soli a octu
Energetická hodnota celkem: 9858 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 380,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 548 kJ
Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 2.6, Sacharidy (g): 21.1, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z vody, kvasnic, soli, kmínu a octu uděláme kvásek, který necháme 15 min odpočinout. Poté přidáme na jemno nastrouhanou bramboru, semínka a mouku. Necháme kynout cca 15 min, poté přemícháme, Vložíme těsto do chlebíčkové formy nebo vytvoříme bochánek na plechu. Necháme naķynout a pečeme na 170°C cca 45 min. Můžeme použít druh mouky a semínka dle chuti...
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.