Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jablečno-mrkvová bábovka

Zpět
  • Autor: MarketaR
  • Uživatelský recept
  • Porce: 100.00

3 vejce, 100g tmavý cukr, 1 ks van. cukr, 40g med, 180ml olej, 300g jablka, 200g mrkev, 1 lžíce jedlá soda, 2 čajové lžíce perníkového koření ( nemusí být), 90g mandle, 40g brusinky, 200g špaldová mouka, 200g celozrnná žitná mouka

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 19447 kJ

Bílkoviny (g): 85, Tuky (g): 249, Sacharidy (g): 511, SAFA (g): 36, Cukry (g): 221, Vláknina (g): 35, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 194 kJ

Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 5.1, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme med, olej, strouhaná jablka, mrkev, ořechy a brusinky. Pak vmícháme mouku a lehce sníh z bílků. Těsto dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy a nebo na pečícím papíru upečeme na plechu. Těsto je tužší, ale po upečení je vláčné.Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. Můžeme ozdobit čokoládou a posypat kokosem. Nebo kousky čokolády vmíchat přímo do těsta.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři