Kategorie receptů
- Autor: ipajeros
- Uživatelský recept
- Porce: 11.00
Ingredience
Energetická hodnota celkem: 7574 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 319,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 54,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 689 kJ
Bílkoviny (g): 6.2, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 4.9, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
125 g rozkvasu - 60 g vody a 60 g žitné mouky cca 6-8 předem vyjma vejce smícháme všechny ingredience s hotovým rozkvasem a dám na teplé místečko přikryté kynout cca 2 hod, pak přidám vejce a necháme kynout ještě 25 min. Těsto bude řidší konzistence, ale krásně vyskočí během pečení na pánvi. Rozpálím pánev s kapkou oleje či sádla a stáhnu výkon na 1/2, naliju těsto na pánev a nechám péct, než sena povrchu začnou tvořit bublinky, pak otočím obracečkou.pokaždé potřu lívanečník kapkou tuku
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.