Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 70
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka žitná chlebová | 150 |
Mouka ječná celozrnná | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 50 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Pivo světlé 10° | 100 |
Droždí sušené | 10 |
Žloutek (syrový) | 20 |
Slunečnicová semínka (nesolená) | 20 |
Dochucovadla:
sůl,kmín,
Energetická hodnota celkem: 4949 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 209,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 495 kJ
Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 20.9, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Mouku smícháme s ostatními ingrediencemi přidáme žloutek rozmíchaný ve vlahém mléce, důkladně propracujeme těsto, necháme ho vykynout do dvojnásobného objemu promícháme a opět necháme vykynout. pak rozdělíme na třicet kousků, nich uděláme válečky a z válečků spleteme houstičky. Necháme chvilku vykynout potřeme slanou vodou, popřípadě posypeme semínky ,kmínem,mákem - podle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.