Kategorie receptů
- Autor: vercagall
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole červené sterilované v mírně slaném nálevu | 400 |
Banány | 220 |
Med | 80 |
Olej palmojádrový, kokosový | 45 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 80 |
Vločky ovesné | 30 |
Dochucovadla:
Lžička skořice a lžička prášku do pečiva a špetka soli
Energetická hodnota celkem: 7116 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 229,
SAFA (g): 46,
Cukry (g): 138,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 712 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 22.9, SAFA (g): 4.6, Cukry (g): 13.8, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
1) Oloupej změklé banány a nakrájej na kolečka. 2) Fazole si vyklop do cedníku a propláchni vodou. 3) Obojí nasyp do mísy a nejlépe šťouchadlem na brambory rozmačkej na kaši. Potom postupně přidávej med, mírně zahřátý olej, vločky, kakao, skořici, prášek do pečiva i trošičku soli. Všechny ingredience pořádně prošťouchej, aby se ti vytvořilo husté, patlavé těsto. 4) Předehřej si troubu. Do malého pekáčku, nebo nějaké jiné menší formy, vlož pečící papír. Na něj vyklop těsto a dej do trouby péci. Já pekla pomaleji, neboť je hmota hutná. Při 180 stupních bylo za 35 minut hotovo.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.