Kategorie receptů
- Autor: pt-stobklub
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (vařené natvrdo) | 550 |
Celer řapíkatý | 120 |
Ředkvičky | 150 |
Cibule | 30 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 400 |
Hořčice plnotučná průměr | 10 |
Dochucovadla:
hořčice plnotučná, sůl a pepř
Energetická hodnota celkem: 4873 kJ
Bílkoviny (g): 87,
Tuky (g): 74,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 609 kJ
Bílkoviny (g): 10.9, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 4.6, SAFA (g): 3.9, Cukry (g): 3.1, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Pro rychlou přípravu řapíkatý celer, cibulku, ředkvičky nasekáme - rozmixujeme a petrželku nakrájíme na jemno. Můžeme také každý druh zeleniny nasekat jinak, abychom získali rustikální salát, o který nám jde. Vše zlehka promícháme s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem. K salátu se výborně hodí čerstvě rozpečená bageta. Tip: Tento salát není vhodný ukládat do lednice na odležení, proto ho vždy připravíme těsně před podáváním.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.