Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Reveň | 400 |
Džus jablečný 100% | 200 |
Jahody | 300 |
Želatina (v suchém stavu) | 30 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Smetana zakysaná 20% | 200 |
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 4147 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 119,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 106,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 691 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 6.7, Sacharidy (g): 19.8, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 17.7, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Oloupanou nadrobno nakrájenou reveň rozdusíme v jablečném džusu, do horké hmoty vmícháme nabobtnalou želatinu připravenou podle návodu na sáčku. Naléváme na čerstvé jahody připravené v silikonových formičkách na mufiny a necháme ztuhnout v chladu nejlépe v ledničce. Po ztuhnutí vyklopíme a zdobíme podle chuti :šlehačkou,zakysankou, tvarohovým krémem. Já používám zakysanku ochucenou trochou vanil.cukru.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.