Kategorie receptů
- Autor: Popesa
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tuňák ve vlastní šťávě | 70 |
Vejce celé (syrové) | 50 |
Cibule | 40 |
Paprika bílá | 60 |
Žampiony | 200 |
Eidam 30% | 40 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bylinky, koření
Energetická hodnota celkem: 1336 kJ
Bílkoviny (g): 41,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 12,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 668 kJ
Bílkoviny (g): 20.5, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 3, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Z žampionů odkrojíme nožičky a nakrájíme je nadrobno. Na trošce oleje necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, přidáme nožičky a na malé kostičky nakrájenou cuketu a osmahneme. Pak přidáme rozmělněného tuňáka i s trochou šťávy a vše podusíme. Zalijeme vejci, přidáme nasekanou pažitku nebo petrželku, osolíme, opepříme a mícháme, až se vejce lehce srazí. Směsí naplníme kloboučky žampionů, poklademe je strouhaným sýrem a v pekáčku podlité troškou vody zapečeme dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.