Kategorie receptů
- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bílek (syrový) | 70 |
Cukr moučka | 120 |
Mouka pšeničná hladká | 80 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 100 |
Dochucovadla:
Krém: mleté ořechy, zakysaná smetana (smícháme množství podle potřeby a dopočítáme)
Energetická hodnota celkem: 6120 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 62,
Sacharidy (g): 190,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 124,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 612 kJ
Bílkoviny (g): 3.2, Tuky (g): 6.2, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 12.4, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
S cukrem ušlehané bílky smícháme se směsí mletých ořechů a mouky, rozestřeme na pečicí papír do tenké vrstvy. Pečeme při 190°C asi 7-8 minut (do světle růžova). Po upečení stáhneme z plechu a přikryjeme dalším pečicím papírem. Po vychladnutí potřeme náplní a buď srolujeme a krájíme nebo nakrájíme na stejné pruhy, skládáme a krájíme na hranolky. Tradiční je kávový krém, já plním zakysankou s ořechy. Konce máčíme do čokolády.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.