Kategorie receptů
- Autor: ajanka
- Uživatelský recept
- Porce: 80.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mandle (nesolené) | 200 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 80 |
Mouka špaldová celozrnná | 125 |
Bílek (syrový) | 130 |
Energetická hodnota celkem: 8476 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 108,
Sacharidy (g): 186,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 90,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 106 kJ
Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 1.4, Sacharidy (g): 2.3, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Zbylé bílky po pečení cukroví navážíme dle receptu a vyškeháme tuhý sníh. Do něj zašleháme třtinový cukr a poté prosátou špaldovou celozrnou mouku. Potom přidáme celé neloupané mandle a dáme do formy - srnčí hřbet kterou jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 175 st. asi 30 minut. Po upečení necháme vychladit a poté zabalíme do čisté utěrky a necháme odležet. Druhý den nakrájíme na tenké plátky, vyskládáme na plech a necháme v troubě při 130 st. asi 30 minut sušit. Musí to být krásně křupavé. Necháme na plechu vychladnout a máme hotovo .
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.