Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Boloňská omáčka

Zpět
  • Autor: Martja
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 7.00

Jedná se o samostatnou omáčku z masa, které s dalšími omáčkami (pomodoro a bešamelová - obojí budu dávat jako samostatný recept)) slouží jako ingredience pro boloňské lasagne.

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, muškátový oříšek a pepř.

Energetická hodnota celkem: 8529 kJ

Bílkoviny (g): 157, Tuky (g): 112, Sacharidy (g): 106, SAFA (g): 46, Cukry (g): 48, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1218 kJ

Bílkoviny (g): 22.4, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 15.1, SAFA (g): 6.6, Cukry (g): 6.9, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Nejdříve vytvoříme boloňskou omáčku. Nakrouhanou zeleninu osmažte na oleji, když je zlatavá cibulka přidejte namleté zadní hovězí. Po orestování masa podlijte červeným vínem. Přiveďte k varu a po cca 2 minutách dejte 2 lžíce rajčatového protlaku a 1 litr vody. Vše vařte min. 2 hodiny (lépe 3-4 h). 30 minut před dokončením přidejte mléko a dochuťte kořením. Poznámka: Použila jsem celerovou bulvu, ale lepší je řapíkatý celer, který jsem bohužel nesehnala. V dalších receptech přidám ještě omáčku pomodoro a bešamelovou omáčku (což je komplení příprava pro lasagne, nicméně vše se dá použít i samostatně s těstovinami.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři