Kategorie receptů
- Autor: davidhuf
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 600 |
Voda | 600 |
Droždí sušené | 7 |
Olej řepkový | 22 |
Sůl | 9 |
Energetická hodnota celkem: 9692 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 435,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 808 kJ
Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 2.3, Sacharidy (g): 36.3, SAFA (g): 1, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Používám hrnky: 3 hrnky mouky - lze kombinovat, ale ze zkušenosti musí být min. 1/3 bílé mouky, jinak je z chleba cihla 1,75 hrnku vody 1-2 lžíce oleje 1 sušené droždí (7 g) 1 lžička soli kmín (cca 1-2 lžičky) na vylepšení je možné přisypat slunečnici, vločky... cokoliv - jen s rozumem. Mouku, droždí promísit, poté přidat sůl, kmín..., přidat tekuté ingredience a pořádně promíchat na hustou kaši. Necháme kynout na teplém místě několik hodin. Rozpálíme troubu vč. skleněné zapékací nádoby s víkem (cca 250 st.), jakmile je rozpáleno (hlavně nádoba), směs do nádoby vylijeme (hustá kaše), zaklopíme rozpáleným víkem a pečeme při 215-220 st. cca 1:15 minut (dle trouby). Poté z mísy vyklopíme a necháme vychladnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.