Kategorie receptů
- Autor: Dieta-Davidek
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené (nesolené) | 150 |
Cibule šalotka | 50 |
Okurky sterilované průměr | 25 |
Jablko | 70 |
Dochucovadla:
uvařené středně velké brambory, nejlépe typu A 4 ks červené matjesy v oleji 300 g jarní cibulka 3 ks sladkokyselé okurky 2 ks menší zelené jablko 1 ks olivový olej 4 lžíce šťáva z 1/2 citronu sůl a čerstvě namletý pepř čerstvý kopr 3 snítky
Energetická hodnota celkem: 771 kJ
Bílkoviny (g): 4,
Tuky (g): 1,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Matjesy nakrájejte na velikost sousta. Okurky nakrájejte na tenká půlkolečka a jarní cibulky na šikmé tenké plátky i se zelenou částí. Jablko nakrájejte na menší kousky i se slupkou. Všechny ingredience dejte do mísy, zalijte olejem a šťávou z citronu, osolte a opepřete podle chuti a vše jemně promíchejte, aby se brambory nerozpadly. Salát dozdobte nasekaným čerstvým koprem. TIP: Pokud nemáte rádi kopr, můžete použít hladkolistou petržel nebo pažitku. Ingredience do salátu lze nakrájet i na malé kostičky, chutě se ještě lépe propojí. Pokud vydržíte, salát je mnohem lepší druhý den, když se vše krásně uleží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
A když navíc jsou ingredience z databáze potravin zadané naprosto scestně, nemá recept ani žádnou užitečnost ani pro tebe , ani pro ostatní uživatele STOBu, ba přímo naopak - když jsou číselné hodnoty kalorií i živin tak říkajíc "mimo mísu", může to mít pro sestavování jídelníčku neblahé následky. Pokud si takovýhle recept dáváš do vlastního sebekoučinku, jedině si lžeš do vlastní kapsy.
300 g matjesů v oleji a 4 lžíce olivového oleje opravdu nejsou jen dochucovadla bez kalorií a bez živin a o tom, že dvě sterilované okurky mají jen 25 g, bych s úspěchem pochybovala.
A ty to všechno máš jako jednu porci, zatímco původní recept je myslím na 2-3 porce.
Ostatní tvoje recepty po letmém zhlédnutí mají podobnou kvalitu.
Když už tedy trpíš mánií chlubit se cizím peřím, zkus to prosím dělat aspoň pořádně, tak aby to nepáchalo škodu.