Kategorie receptů
- Autor: keridwen1
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 450 |
Med | 15 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Vejce celé (syrové) | 100 |
Vanilkový cukor DM | 20 |
Mandle plátky | 20 |
Máslo čerstvé nesolené | 50 |
Dochucovadla:
Vanilkový cukor
Energetická hodnota celkem: 9916 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 72,
Sacharidy (g): 352,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 496 kJ
Bílkoviny (g): 4.2, Tuky (g): 3.6, Sacharidy (g): 17.6, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Kváspk: Lyžica kvásku,lyžica medu, 150g mlieka, 150g múky. Nechať 8/10 hod. pracovať pri izbovej teplote. Ku kvásku pridať 50g rozpusteného masla, 50g mlieka, 100g hl. špaldovej múky, 200g polohr. šp. múky, 2 male vajíčka. Vymiesiť, nechať v teple cca 4 hod. Zapliesť vianočku, nechať cca hodinu podkysnúť, potrieť vajíčkom, pisypať mandľovými lupienkami a dať piect na horúci plech do rúry vyhriatej na 180°C. Keď sa vianočka dbihne a začne hnednúť, teplotu znížiť na 160°C z piecť 30-40min. Treba strážiť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.